Vecāku rožukronis par bērniem – Fatimas garā


Šī gada 13.maijā, svinot Fatimas Dievmātes svētkus, mūsu kopienas mājā Ķīpsalā norisinājās Vecāku rožukroņa pavasara tikšanās. To iesākām ar Svēto Misi, ko svinēja pr. Modris Lācis, un noslēgumā, kā ierasts, katra ģimene izlozēja rožukroņa noslēpumu, ko apcerēt līdz nākošajai tikšanās reizei. Svētki turpinājās klostera dārzā ar dažādām aktivitātēm un radošajām darbnīcām bērniem. Iesākumā pagodinājām Mariju, kopā lūdzoties litāniju Vissvētākās Jaunavas Marijas godam, bet pēc tam māsa Inese Ieva atgādināja par “zīmīšu” tradīciju maija mēnesī un visi tika aicināti uzrakstīt vismaz vienu zīmīti ar kādu uzdevumu, ko vēlāk izlozēt.



Tikšanās laikā, blakus priecīgām vafeļu un krāsaino želeju darināšanas darbnīcām, burbuļu pūšanai un pārsteiguma māmiņām gatavošanai, mums bija iespēja arī apsēsties uz nopietnāku sarunu. Patiess prieks bija par Alīnas Ozoliņas, grāmatas “Bērni vispirms” tulkotājas, uzrunājošo liecību, kas ļāva aizdomāties par mūsu pašu vērtībām dzīvē.



Šī tikšanās reize bija prieka un saules gaismas caurstarota. Tas palīdzēja izjust Fatimas garu un atmosfēru mūsu Ķīpsalas klostera vienkāršībā, jo Marija Fatimā atklājās kā “saulē tērpta”. Arī Marijas lūgums –

“Skaitiet katru dienu rožukroni, lai pasaule atgūtu mieru un lai izbeigtos karš” – šķiet, nav zaudējis savu aktualitātes arī šobrīd!



Tikšanās laikā radās ideja nākamreiz (1. oktobrī) kopā ar ģimenēm un bērniem doties mazā Rožukroņa svētceļojumā no Ikšķiles līdz Ogrei, vienlaikus priecājoties par Zilo kalnu skaistumu rudenī. Vairāk par iespējām iesaistīties Vecāku rožukronī par bērniem var uzzināt, rakstot uz [email protected]


Dažas idejas Maija kalendāram

Palikt mierā, nedusmoties.

Iesākt dienu ar rīta lūgšanu.

Izlasīt vienu teikumu vai vienu pantu no Bībeles.

Mazāk lietot internetu.

Lūgties par priesteriem.

Iepriecināt kādu.

Pacelt kādu nomestu plastmasas pudeli vai maisiņu, lai rūpētos par dabu.

Palīdzēt mammai vai tētim mājas darbos.

Samīļot!

Pateikt kādam: “Tu esi mīlēts!”

Katru dienu apgulties uz zemes un raudzīties debesīs, domājot par Debesu Valstību.

Palīdzēt kādam vecam kaimiņam mājas darbos.

Nelietot sliktus vārdus.

Sasveicināties ar sastaptajiem cilvēkiem!

Pateikties!

Katru rītu sākt ar lūgšanu “Esi sveicināta…”

Pateikt kaut ko mīļu, iedrošinošu otram.

Mācīties būt pacietīgam.

Lūgties par mieru visā pasaulē.

Notikumu kalendārs
 aprīlis 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)