Rožukroņa lūgšanā – par bērniem


“Vecāku rožukronis par bērniem” – tā ir kopīga lūgšana, kurā vecāki katru dienu lūdzas vienu rožukroņa noslēpumu savu bērnu nodomā. Tajā iesaistījušās jau 40 ģimenes, veidojot divas pilnībā uzplaukušas “rožukroņa rozes” Dievam!

Vairākas no šīm ģimenēm piedalījās arī kopīgajā tikšanās reizē Vissvētākās Trīsvienības svētdienā, 12. jūnijā. Svēto Misi celebrēja priesteris Modris Lācis, lūdzoties par vienotību ģimenēs un par mieru visā pasaulē, jo īpaši – Ukrainā. Katrai no ģimenēm, kura, ar apņēmību vēlējās turpināt rožukroņa lūgšanu ik dienu, tika jauns rožukroņa noslēpums – “iestādīts” mazā trauciņā kā trausls saulespuķes stādiņš. Ar pacietību lūdzoties, mēs ceram, ka līdz rudenim uzplauks saulespuķes – kā miera zieds!



No Vissvētākās Trīsvienības svētku liturģijas lasījuma:

“Ciešanas rada pacietību, bet pacietība – pārbaudītu tikumu, un pārbaudīts tikums – cerību. Bet cerība nepieviļ, jo Dieva mīlestība ir ielieta mūsu sirdī ar Svēto Garu, kas mums ir dots.” (Rom , 1-5)



Uzzināt vairāk par šo lūgšanu iniciatīvu un saņemt savu rožukroņa noslēpumu ģimenei var, rakstot uz e-pastu: [email protected] Nākamā ģimeņu tikšanās tiek plānota oktobrī.



No kādas mammas liecības:

Lūgšana dod spēku būt mammai, kas manā gadījumā nemaz nav tik viegli. Daudz jāmācās no jauna.  Tas ir arī labāk, jo Dievā mēs esam jauni cilvēki.

Turpināšu lūgties – ne tikai par savu ģimeni. Šobrīd, kā nekad, ģimenes jēdziens ir apdraudēts…

Notikumu kalendārs
 aprīlis 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)