Rožukroņa ceļš ģimenēm


Mums bija patiess prieks iesākt Rožukroņa mēnesi kopā ar ģimenēm, kas lūdzas rožukroni savu bērnu nodomā. Pievienojoties dalībniekiem no daudzām, arī attālām vietām Latvijā – Limbažiem, Gulbenes, Krāslavas – 1. oktobrī devāmies mazā svētceļojumā, kas iesākās netālu no Latvijas kristietības avota – Ikšķilē, Karmela māsu klosterī. Ceļš tālāk veda pa Zilo kalnu takām, lai visbeidzot sasniegtu Ogres sv. Meinarda baznīcu.



Priesteris Modris Lācis sagaidīja svētceļniekus ar īpašu svētību un gliemežvāku – kā simbolu Santjago ceļam, kura gabaliņu visi kopā bijām mērojuši.



Vissiltākā pateicība Ogres draudzei par tik sirsnīgu svētceļnieku sagaidīšanu un uzņemšanu, par silto zupu un kopīgo lūgšanu Svētas Mises laikā, ar kuru noslēdzās šī Dieva klātbūtnes piepildītā diena visiem vienā, lielā ģimenē!



“Vecāku rožukronis par bērniem” – tā ir kopīga lūgšana, kurā vecāki katru dienu lūdzas vienu rožukroņa noslēpumu savu bērnu nodomā. Šī iniciatīva aizsākās 2017. gada oktobrī, svinot Fatimas Dievmātes, Rožukroņa Karalienes, atklāsmju 100. gadadienu, un šobrīd Vecāku rožukronis pulcē jau gandrīz 40 ģimenes. Lūgšanai var pievienoties un saņemt savu rožukroņa noslēpumu, rakstot [email protected]



Rožukroņa mēnesī, ņemot biežāk rokā rožukroņa zīlītes, mēs nokļūstam it kā “Marijas skolā”, mācāmies pazīt Dievu – atklāt un pildīt Viņa gribu. Rožukronis mūs pārveido un stiprina ģimenes, pašiem to pat nemanot. Pāvests sv. Jānis Pāvils II, mūsdienām tik tuvais rožukroņa apustulis, to norāda kā miera un šobrīd sabiedrībā valdošās ģimenes krīzes pārvarēšanas ceļu (apustuliskā vēstule “Rosarium Virginis Mariae“, 6), vienlaikus aicinot rožukroņa lūgšanā dziļāk pārdomāt Dieva Vārdu. Tāpēc, iedvesmojoties no Sciptural Rosary idejas, piedāvājam Svēto Rakstu fragmentus katram noslēpumam, ko var iestarpināt pirms katras “Esi sveicināta…” lūgšanas.


Lejuplāde: ROŽUKRONIS AR SVĒTAJIEM RAKSTIEM >>>

Notikumu kalendārs
 aprīlis 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)