Noslēdzies projekts “Augsim lieli Latvijai”

 

Ar ģimeniski siltu svētku pasākumu 10. decembrī noslēdzās daudzbērnu ģimeņu atbalsta projekts “Augsim lieli Latvijai”, ko atbalstīja Borisa un Ināras Teterevu fonds. Kopš 2016. gada projekta ietvaros 70 daudzbērnu ģimenes varēja saņemt vienreizēju finansiālu palīdzību, kā arī tika stiprināta savstarpēji sniegtā atbalsta saikne ģimeņu vidū un organizēti izglītojoši pasākumi bērniem. Mums ir patiess gandarījums, ka varējām iepriecināt vismaz 276 mazas sirsniņas – tieši tik daudz bērnu aug projektā ietvertajās ģimenēs.

 

 

Projekts noslēdzās 10. decembrī ar visu ģimeņu visgaidītāko pasākumu – Adventa rekolekcijām, kurās bērni kopā ar vecākiem varēja gatavoties Kristus atnākšanas svētkiem, veidot mīļas svētku dāvaniņas tuviniekiem un piedzīvot kopābūšanas prieku.

 

 

 

Mazo sirsniņu atvērtība un prieks bija vislielākais gandarījums gan vecākiem, gan daudzajiem brīvprātīgajiem, kuri ar aizrautību vadīja dažādas darbnīcas. Mācījāmies dziesmas, kopīgi cepām un rotājām piparkūkas, gatavojām apsveikumus, svētku lukturīšus un rotājumus eglītei, kā arī mācījāmies pašu rokām pagatavot Jēzus Bērniņa figūriņas, kas svētku laikā katrā ģimenē turpinās būt par apliecinājumu Mīlestībai, ar kādu Dievs mīl cilvēkus. Pateicoties labdaru atbalstam, bērni saņēma dāvanas un, piedaloties uzdevumu konkursā, katra ģimene varēja no Katoļu Baznīcas Vēstneša komandas saņemt īpašu balvu – atmiņas spēli “Ticības dārgumi”.

 

 

 

Īstenojot projektu, mēs, māsas, esam saņēmušas neskaitāmus iedrošinājumus un atbalsta vārdus par to, cik svarīgi ir izcelt daudzbērnu ģimeņu nozīmi Latvijas nākotnei. Ar mūsu atbalstītāju un brīvprātīgo palīdzību arī turpmāk vēlamies veikt šo kalpojumu bērniem un ģimenēm – tai skaitā arī lauku draudzēs, kur materiālā un garīgā palīdzība ir jo īpaši nepieciešama. Esam atvērtas dažāda veida sadarbībai!

 

 

 

 

Atskatoties uz skaistajiem brīžiem bērnu rekolekcijās, kas iemūžināti raidījuma “Es ticu” videomateriālā, nostiprinās cerība, ka Latvijai ir nākotne. Tā būs tik laba, cik labi ir šie bērni. Ceram, ka arī jūsu sirdis šis video ielīksmos! Nav nekā vērtīgāka par savstarpēji dāvātu mīlestību. Un to mēs svinam šajos Ziemassvētkos.

 

Bildes no rekolekcijām (13) >>

 

Pateicamies par ilggadējo sadarbību Borisa un Ināras Teterevu fondam!

Notikumu kalendārs
 oktobris 2020
MTWTFSS
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)