Mēs turam rokās Latvijas nākotni

 

Kopības sajūtu, kas rodas novembrī, Latvijas svētku mēnesī, grūti salīdzināt ar ko citu un to gribētos paturēt arī ikdienā, nodot tālāk, ieaudzināt dziļi arī Latvijas bērnos. To sajūtu, ka ikviens no mums ir daļa no Latvijas un daļa no Latvijas nākotnes. Mēs katrs turam Latvijas nākotni savās rokās. Un Latvijas nākotne vistiešākā veidā ir tās bērni.

 

 

“Staro Rīga” svētku laikā Rīgas ielās bijām liecinieki kādai skaistai sarunai – pie Saeimas ēkas katrs varēja iejusties Brīvības pieminekļa tēlā un “paturēt savās rokās brīvības zvaigznes”. Cilvēki tuvojās tām, uz brīdi it kā pat pieklustot, ar tādu kā savādu bijību acīs stiepjot rokas pretī zvaigznēm.  Fotografējās arī kāda ģimene ar trīs meitām, kas piekļāvās mammai, kad tā turēja rokās zvaigznes. “Māte Latvija un trīs mazie novadiņi,” ne bez lepnuma, fotografējot savu sievu un atvases, to komentēja kāds foršs tētis. Prieka sajūta par to, ka Latvijā ir šādas ģimenes!

 

 

 

Tuvojamies Latvijas simtgadei ar gandarījuma sajūtu – kopš 2016. gada daudzbērnu ģimeņu atbalsta projektā “Augsim lieli Latvijai”, ko īstenojam, pateicoties “Borisa un Ināras Teterevu fonda” atbalstam, esam iepazinuši un spējuši palīdzēt vairāk kā pussimts Latvijas ģimenēm, kurās aug gandrīz 300 bērni! Projekta norises laikā ir izveidojušās daudzas tuvas attiecības, pat draudzības, esam sajutuši gan dāvāšanas, gan saņemšanas prieku. Līdz 2017. gada beigām vēl varam atbalstīt 13 daudzbērnu ģimenes ar dāvanu karti, kas palīdzēs tām gatavoties Ziemassvētkiem (vairāk informācijas šeit).

 

 

 

Arī šogad aicināsim ģimenes un bērnus uz Adventa rekolekcijām, lai kopīgi gatavotos Ziemassvētkiem un piedzīvotu priekpilnu ģimeņu sadraudzību. Rekolekcijas notiks otrajā Adventa svētdienā – 10. decembrī. Līdzīgi kā pagājušo gadu, mācīsimies Ziemassvētu dziesmas, klausīsimies stāstus, darbosimies dažādās radošās darbnīcās un noslēgumā svinēsim Svēto Misi.

Gatavojoties rekolekcijām, arī šogad mums būs ļoti nepieciešama brīvprātīgo palīgu palīdzība! Mēs priecāsimies arī par finansiālu atbalstu kalpojumā bērniem – tas tiks izmantots svētku dāvanu sagatavošanai, kā arī daudzbērnu ģimeņu daudzajām vajadzībām! Lai kļūtu par brīvprātīgo, lūdzam rakstīt uz e-pastu: [email protected], tikšanās plānota 3. decembrī plkst. 16:00 pie mums Ķīpsalā.

Mēs katrs turam rokās Latvijas brīvības un nākotnes zvaigznes – lai tās cienītu, lolotu, sargātu, svētītu. Un tie ir Latvijas bērni!

 

 

 

 

 

Notikumu kalendārs
 jūnijs 2022
MTWTFSS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)