Bērni gatavojas Ziemassvētkiem

1

 

Bērna acis, patiesā atvērtība un uzticēšanās – tas arī mums, pieaugušajiem, ir visvairāk nepieciešams, lai no sirds piedzīvotu Kristus dzimšanas svētku vienmēr uzrunājošo skaistumu.

Bilžu galerija (54)

3

 

Rekolekcijās, kas mūsu klosterī notika 18. decembrī, Adventa ceturtajā svētdienā, bija pulcējušies gandrīz 50 bērni vecumā no 3 līdz 11 gadiem, lai kopīgi gatavotos Kristus dzimšanas noslēpumam. “Mazais Ķēniņš…” aizkustinoši nopūtās kāds četrgadnieks, ieraugot autiņos tīto un silītē guldīto Betlēmes Bērnu.

 

2016-12-18-masas_kalpones-2

 

Bērni gatavojās svētkiem, čakli darbojoties arī vairākās darbnīcās: gatavoja apsveikumus un veidoja Jēzus Bērniņa figūriņu no ģipša vai sālsmasas, darināja savus mūzikas instrumentus, ko vēlāk varēja spēlēt dziesmu mēģinājumā, cepa un dekorēja piparkūkas, un pat devās piedzīvojumu pārgājienā pa Ķīpsalu, meklējot tur apslēpto dārgumu lādi. Noslēgumā kopīgi lūdzāmies Svētajā Misē, ko vadīja kapucīnu tēvs Krišjānis Dambergs OFM Cap.

 

15

 

Vairāki bērni bija mērojuši tālu ceļu – pat no Balviem un Limbažiem. Tomēr prieks, ko redzējām bērnu un vecāku acīs, atvadoties no māsām, atsvēra visu! Īpašs paldies arī mūsu brīvprātīgajiem palīgiem, kuru radošums un nesavtīgā ziedošanās bērniem ļāva izdzīvot patiesus svētkus!

 

17

 

Pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstam, arī nākamajā gadā mēs turpināsim palīdzēt daudzbērnu ģimenēm, kā arī bērniem no trūcīgām ģimenēm projekta “Augsim lieli Latvijai” ietvaros. Mēs, māsas, esam pateicīgas katram labas gribas cilvēkam par atbalstu mūsu kalpošanai, kā arī par ziedojumiem, kas tika savākti Adventa labdarības tirdziņa laikā!

Lai mums visiem, Svētkus svinot, ir bērna acis un sirds!

 

 

lejupielāde

Notikumu kalendārs
 decembris 2022
MTWTFSS
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)