Advents – šogad Tezē zīmē

3

 

Adventa laiks – gaidīšana, gatavošanās, nākšana… Tas šogad 26.novembra vakarā mūsu klosterī iesākās īpaši – ar lūgšanu un dziesmām Tezē garā, kopā ar Tezē brāļiem un brīvprātīgajiem jauniešiem, kas palīdz sagatavot šo Eiropas jauniešu tikšanos.

Ar prieku uzzinājām, ka mūsu klosteris būs tik tuvu Tezē “epicentram” – Ķīpsalas hallei, kas jau pēc dažām nedēļām uzņems gados jaunu svētceļnieku tūkstošus no visas pasaules. Tāpēc jo vairāk ik dienas šai Adventa laikā lūdzamies par visiem jauniešiem, kuri pavisam drīz ieradīsies Rīgā. Lūdzamies arī par to, lai žēlastība atver siržu un namu durvis, lai visiem atrastos naktsmājas.

 

2

 

Jau no nākamnedēļas pie mums mājos 4 Tezē brāļi un 4 māsas, bet jau kopš septembra klosteris ir mājvieta arī 4 brīvprātīgajām meitenēm – Hannai no Horvātijas, Denisai no Slovākijas, Dinai no Maskavas un Bernadetei no Rumānijas. Ir tik iedvesmojoši vērot, kā viņas katru dienu agri no rīta dodas uz Tezē centru un atgriežas tikai vēlu vakaros, visu dienu pavadot aktīvā kalpošanā, lai pēc iespējas labāk sagatavotos svētceļnieku uzņemšanai Rīgā. Apbrīnojama ir jauniešu drosme – viņi dodas uz dažādām draudzēm, uzrunā vietējos, spītējot salam, dzied Tezē dziesmas Kalnciema tirgū un Rīgas parkos,  pat dodas pie mūsu Ķīpsalas kaimiņiem, aicinot tās kļūt par viesģimenēm!

 

Izskatās, ka šajos Ziemassvētkos mēs viesmīlību “mērīsim kvadrātmetros” – zinot, ka svētceļnieka uzņemšanai nepieciešami tikai 2 kvadrātmetri, kur izritināt paklājiņu un guļammaisu. Mums bija prieks nesen no brīvprātīgajiem uzzināt, ka pēdējās nedēļas laikā saņemti 1000 pieteikumi viesģimenēm!!! Bet otra ziņa ir tā, ka vēl aizvien ir vajadzīgas naktsmājas daudziem daudziem daudziem… Iedrošinām pieteikties arī Tevi! Vairāk informācijas šeit

Tas būtu tik skaisti piedzīvot, ka svētceļniekus uzņemot, Dievs nāk tuvāk mums, Rīgai, Latvijai! Marana tha! Nāc, Kungs Jēzu!


1

 

 

Iedvesmai aicinām izlasīt māsas Guntas liecību par to, kā viņa sastapās ar Tezē!

 

Pirmo reizi par Tezē uzzināju tikai 2014.gadā, kad Rīgā norisinājās reģionālā tikšanās jauniešiem. Tas bija vēl viens īpašs laiks dvēselei. Īpaši nozīmīgi kļuva klusuma brīži, kuru laikā es varēju palūkoties uz savu dzīvi it kā no malas un ieklausīties savā sirdsbalsī. Tā bija jauna un bagātinoša pieredze,  kas palīdzēja atvērt sirdi jauniem izaicinājumiem un domāt par jauniem aicinājumiem. Šo divu gadu laikā manā dzīvē daudz kas ir mainījies un es par to esmu ļoti priecīga un Dievam pateicīga.

 

15042072_632043770308325_4400984802852327230_o

 

 

Šoruden, kad pieteicos palīdzēt Tezē centrā, pirmais uzdevums bija doties uz Lietuvu. Kopā ar Tezē brīvprātīgo jaunieti Madaru devāmies nedēļu garā ceļā. Bijām Viļņā, Kauņā un Paņevežā, kur apmeklējām skolas un lūgšanas grupas, lai informētu tās par Tezē Eiropas tikšanos Rīgā.

Šī tikšanās ar Lietuvas  brāļiem un māsām bija abpusēji bagātinoša. Uzņemšana ģimenēs un citās naktsmītnēs bija ļoti laipna un viesmīlīga! Sastapām ļoti daudz sirsnīgus un atvērtus jauniešus, kuru liecības par Dieva darbību viņu dzīvēs iedvesmoja un stiprināja arī mūsu Uzticības svētceļojumu.

Mums ar Madaru tā bija pirmā reize, kad tā pa īstam atklājām Lietuvu. Satikām jauniešus, kas darbojas diacēžu jauniešu centros, jauniešu grupās, scētceļnieku centrā un brīvprātīgos janiešus, kuri iesaistījāss kādā no šīm organizācijām.  Devāmies arī pie vidusskolu jauniešiem, kuriem Tezē, tāpat kā man, bija kaut kas jauns, tādēļ šķita svarīgi dalīties ar savu liecību un iesaistīt nelielā diskusijā.

Labu pieredzi guvām apmeklējot arī Jauniešu forumu Kauņā, kurā galvenokārt pulcējās tie, kuri rūpējas par jauniešu gara izaugsmi un darbojas kādā no kristīgajām organizācijām. Šīs tikšanās tēma bija par evaņģelizāciju jauniešiem, tās izaicinājumiem un būtiskāko šajā procesā. Šī bija iedvesmojoša tikšanās, kas ceru, kā sēkla kritīs auglīgā zemē un savā laikā nesīs arī augļus.

Esam pateicīgas par ik viena cilvēka atvērto sirdi, rūpēm un veltīto laiku šajā īpašajā nedēļā Lietuvā! Priecāsimies viņus pavisam drīz jau uzņemt arī mūsu zemē!

m. Gunta

Notikumu kalendārs
 decembris 2022
MTWTFSS
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)