Vismaz 5 iemesli, kāpēc doties uz Jauniešu dienām

13217455_1058216420903092_8372365517516739778_o

 

Mīļie draugi!

Jau pēc nepilniem diviem mēnešiem mēs, māsa Inese Ieva un māsa Zane, kravāsim mugursomas, lai kopā ar Liepājas diecēzes jauniešiem un tūkstošiem citu jauniešu no visas pasaules dotos Krakovas virzienā, un mēs priecātos, ja arī Tu pievienotos mums!

Jauniešu dienas ir lielākais Katoļu Baznīcas rīkotais forums jauniešiem – jau kopš 1985.gada, kad pirmo reizi jauniešus kopā sasauca nu jau svētais pāvests Jānis Pāvils II.

Kāpēc ir vērts kaut reizi dzīvē tajās piedalīties?

 

 

1: Tā ir iespēja satikt Pāvestu

wyd_feature

 

Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, arī neizejot no mājas, varam vērot pāvesta Franciska gaitas internetā un iedvesmoties par viņa drosmi un tuvākmīlestību. Tomēr pavisam citādāk ir atrasties Baznīcas Gana klātbūtnē, dzirdēt viņa balsi, sajust personīgi viņa izteiktos vārdus. Mums, māsām, bija tāda iespēja šogad Romā – Konsekrētajai dzīvei veltītā gada noslēgumā. Tas bija neaizmirstami!

Tikpat īpašs pārdzīvojums bija 2.5 miljonu jauniešu vidū Tor Vergata laukumā sagaidīt pāvestu Jāni Pāvilu II 2000. gada Jauniešu dienās Romā. Tas ir neizsakāmi jaudīgi un iedvesmojoši – būt tik lielu notikumu aculieciniekam blakus personībām, kas maina pasaules un Baznīcas vēsturi! Tagad – nu jau svētais pāvests Jānis Pāvils II, kurš līdz ar māsu Faustīnu ir izraudzīts par šī gada Jauniešu dienu aizbildni, noraudzīsies uz savu mīļoto Krakovu un  mums, kas tajā būsim pulcējušies, no “debesu loga”!


2: Iegūt lielās Baznīcas pieredzi – “dažādība vienotībā”

CROCEGMG_daMaaRIO5_d9133130

 

Jauniešu dienām Krakovā jau ir pieteikušies vairāk kā miljons dalībnieku no vismaz 190 valstīm. Vārds “katolisks” nozīmē vispārējs, universāls. Visi kopā izdzīvojot vienotību,  mēs varēsim sniegt pasaules mēroga liecību par Kristu, par mūsu ticību Viņa klātbūtnei Euharistijā un Viņa mācībā, ko Baznīca turpina apliecināt gadsimtu gaitā. Un mums katram ir tik svarīgi piedzīvot šo piederību “lielajai ģimenei”, kas ir Baznīca!

Turklāt Jauniešu dienas ir atvērtas ikvienam jaunietim – neatkarīgi no reliģiskās pārliecības vai konfesionālās piederības. Šī pasākuma mērķis ir palīdzēt katram piedzīvot Dievu, kā arī mācīties dalīties šajā pieredzē ar citiem cilvēkiem, kas nereti runā citās, atšķirīgās  valodās. Tā ir lieliska iespēja uzaicināt sev līdzi arī draugus, kuri vēl tikai meklē Dievu. Un Dievs viņu dzīvēs paveiks pārējo!

 

3: Doties svētceļojumā

Sanktuarium-z-lotu-ptaka

 

Ceļš uz Krakovu būs diezgan garš, jo pirms tam izdzīvosim sagatavošanās posmu Olštinas diecēzē. Tur gaida mūs skaista žēlastība – iespēja doties ar kājām svētceļojumā uz Getšvaldi, Dievmātes atklāsmju vietu, ko nereti dēvē par “Polijas Lurdu”! Arī viss ceļš kopumā būs kā svētceļojums, kura laikā, pārvarot grūtības, varēsim tuvoties Dievam un iegūt savai dzīvei jaunu virzienu.

Tādējādi mēs atsauksimies pāvesta Franciska aicinājumam Žēlsirdības gadā veikt svētceļojumu:

“Svētceļojums ir īpaša zīme Svētajā gadā, jo tā ir ceļa ikona, ko veic katrs savā dzīvē. Dzīve ir svētceļojums, un cilvēks ir viator (ceļinieks), svētceļnieks, kurš veic savu ceļu, līdz sasniedz ilgoto mērķi. Arī, lai sasniegtu Svētās durvis Romā un citās vietās, ikvienam būs jāveic svētceļojums saskaņā ar saviem spēkiem. Tā būs zīme tam, ka arī žēlsirdība ir mērķis, ko sasniegt un kas pieprasa apņemšanos un upuri. Lai svētceļojums ir atgriešanās stimuls: izejot pa Svētajām durvīm, mēs ļausim sevi apskaut Dieva žēlsirdībai un apņemsimies būt žēlsirdīgi pret citiem, kā Tēvs ir žēlsirdīgs pret mums.”


4: Būt Krakovā – Žēlsirdības pilsētā

cracovia._giubileo_dei_giovani_d0

 

Krakova mūs patiešām gaida! Tā ir ne tikai ļoti skaista, senatnīga, kultūrvēsturiski bagāta un iedvesmojoša pilsēta Tatru kalnu pakājē.

Krakova ir bijusi mājas ne tikai Polijas karaļiem, bet arī diviem lieliskiem mūsdienu žēlsirdības apustuļiem  – tā ir svētā Jāņa Pāvila II un svētās Faustīnas Kovaļskas pilsēta. Kā raksta pāvests Francisks vēstījumā jauniešiem:

“Jānis Pāvils II bija tas, kurš saprata, ka šis ir žēlsirdības laiks. Sava pontifikāta sākumā viņš uzrakstīja encikliku Dives in Misericordia. Svētajā Gadā (2000. gadā) viņš kanonizēja māsu Faustīnu un iedibināja Dievišķās Žēlsirdības svētkus, kas tagad notiek Lieldienu otrajā svētdienā. 2002. gadā viņš personiski iesvētīja Dievišķās Žēlsirdības sankuāriju Krakovā un uzticēja pasauli Dievišķajai Žēlsirdībai, ilgojoties, lai šī vēsts sasniegtu visus zemes cilvēkus un piepildītu viņu sirdis ar cerību: “Šī dzirkstele jāiededz ar Dieva žēlastību. Žēlsirdības ugunij jātiek nodotai tālāk pasaulei. Dieva žēlsirdībā pasaule radīs mieru un cilvēce – laimi!”

tab_jp2

tab_faustyna

 

 

 

 



 

 

5: Ceļa vadmotīvs – aicinājums!

2016

 

Jaunība ir laiks, kad jautājumi par savas dzīves ceļu, aicinājumu, misiju ir ļoti svarīgi. Tie ir tik svarīgi, ka atbildes atrašana uz tiem piešķir turpmākajai dzīvei garšu, virzienu un spēku. Arī tas ir labs iemesls, kāpēc doties ceļā tieši ar Liepājas diecēzi – turklāt mazā un draudzīgā grupā. Mūsu pārdomu tēma būs tieši aicinājums! Mēs priecājamies, ka mūsu grupā būs arī vairāki jaunieši, kas jau ir izdzīvojuši Samuēla gada pieredzi – gadu, kas veltīts Dievam un aicinājuma izzināšanai. Arī viņiem būs par ko pastāstīt! Ceļā pavadītais laiks būs lieliska iespēja uzdot jautājumus bīskapam Viktoram Stulpinam, semināristiem, klostermāsām.

Mūsu grupas pirmā iepazīšanās un sadraudzība notiks jau 28. maijā Kuldīgā pie dominikāņu māsām misionārēm.

 

Visbeidzot…

maz ticams, ka nākamajos 10 vai 20 gados Jauniešu dienas notiks vēl tuvāk Latvijai kā šogad.  Un programma ir ļoti bagāta! Līdz ar to – jauniešiem un tiem, kuri sirdī joprojām ir jauni, tā ir lieliska iespēja piedzīvot kaut ko tik īpašu, par ko viņi ar prieku varēs stāstīt saviem bērniem. Žēlsirdības gadā Dievs vēlas atklāt mums katram to, ko ir teicis māsai Faustīnai: “Vienā mirklī Es tev varu dot vairāk, nekā tu spēj vēlēties.”

Līdz 30. maijam vēl var pieteikties braucienam uz Jauniešu dienām Krakovā kopā ar Liepājas diecēze – Krakova 2016. Turklāt – vēl viena labā ziņa! – lai pieteiktos mūsu pulkā, nav vecuma ierobežojumu! (raksti: [email protected] vai zvani 27868494)

 

 

PS. Ja vēl kaut nedaudz šaubies, vai mesties šajā piedzīvojumā – šis iedvesmojošais video Tev palīdzēs izšķirties!

 

Notikumu kalendārs
 aprīlis 2021
MTWTFSS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)