24 stundas Jēzum

Zelsirdibas_gads

Mīļie Draugi!

Patiess prieks bija daudzus no jums satikt pie mums klosterī 11. februārī, kad svinējām Svēto Misi Lurdas Dievmātes godam, lūdzoties visos mums uzticētajos nodomos. Paldies par jūsu uzticēšanos un vienotību lūgšanā. Īpaši spēcīgi mūs, māsas, uzrunāja pr. Arņa Maziļevska uzaicinājums izteikt piedošanas lūgšanu un atteikšanos no ļaunā meliem – skumjām un bezcerības, kas iegremdē mūs nāvē. Atvērties, lai saņemtu dzīvību, kas plūst no Kunga – tas bija tik svarīgi, iesākot Gavēņa laiku.

Mūsu lūgšanu vienotība turpinās, jo īpaši tagad, kad it viss (Gavēņa Liturģiskie lasījumi, Krustaceļa lūgšana, pat daba) atgādina par to, cik atkarīgi esam no Dieva, Viņa žēlsirdības.

Arī šogad Gavēņa ietvaros vēlamies atsaukties Pāvesta Franciska pamudinājumam – veltīt 24 stundas Jēzum. Tāpēc no piektdienas (4.marta 18:00) līdz sestdienas vakaram (5.martam 18:00) mūsu klostera kapelā būs Jēzus adorācija, kuras laikā varēs pabūt klusumā, lai lūgtos, ieklausītos Dieva Vārdā, saņemtu spēku savai dzīvei. Īpašā veidā šajā laikā vēlamies uzticēt Kungam arī visus jūsu nodomus, grūtības, cīņas, lūdzot lai Viņa žēlsirdība tos skar un pārveido! Ja vēlieties – droši variet pievienoties mūsu lūgšanai! (lūdzu, iepriekš zvaniet pa tel. 27 868 494). Lūgšanu nodomus var sūtīt arī uz e-pastu: [email protected].

Šajās 24 stundās Jēzum īpaši lūgsim žēlastības pamudinājumu tiem, kas gatavojas Izlīgšanas sakramentam. Kā uzsver Pāvests Francisks Žēlsirdības gadu ievadošajā bullā “Misericordiae Vultus”

“daudzi cilvēki ir no jauna atraduši ceļu uz Izlīgšanas sakramentu, un starp tiem ir daudzi jaunieši, kuri tādējādi atgriežas pie Kunga, pievēršas dziļai lūgšanu dzīvei un atkal atklāj savas dzīves jēgu.”

Lūgsimies, lai tā notiek!

Ievadām jau 3. Gavēņa laika svētdienu, kurā Dieva Vārds (Lk 13, 1- 9) atgādina, ka tieši tagad ir vispiemērotākais laiks, lai nestu atgriešanās augļus. Laiks, lai pieņemtu Dieva žēlsirdību un dāvātu žēlsirdību un piedošanu tiem, kas mums ir pāridarījuši. Laiks, lai dotu arī citiem iespēju atgriezties mūsu dzīvēs.Šajā svētdienā daļa no mūsu kopienas māsām iesāks arī savas gada rekolekcijas, kurās varēs atskatīties uz līdz šim saņemtajām žēlastībām un pateikties Dievam par “vēl vienu gadu” (Lk 13, 9), kurā nest augļus! Gara augļi – tie ir ir mīlestība, prieks, miers, pacietība, laipnība, labprātība, uzticamība, lēnprātība, atturība (sal. Gal 5, 22-23). Tik skaistus augļus varam nest tāpēc, ka esam Dieva mīlēti.

Lai to piedzīvojam pilnībā jau tagad un visās šajās Gavēņa dienās!
Notikumu kalendārs
 augusts 2020
MTWTFSS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)