Adventa koncerts – “Par Dieva žēlsirdību es dziedāšu”

Zelsirdibas_koncerts_LUAR_m


 

Mums ir patiess prieks 12.decembra vakarā ielūgt jūs uz īpašu noskaņu koncertu, kas ievadīs jaunu – Žēlsirdības gadu un tuvinās mūs Ziemassvētku sajūtām!

Brīnišķīgu koncerta programmu ir sagatvojušas un mums dāvina Latvijas Mūzikas Akadēmijas vokālā ansambļa LUAR un FLAUTU TRIO mūziķes. Viņas vadīs arī ļoti interesantu un interaktīvu dziedāšanas meistardarbnīcu (sākums 16:00), kurā aicināts piedalīties ikviens – neatkarīgi no dziedāšanas prasmēm un talantiem. Meistardarbnīcas laikā būs iespēja uzzināt nedaudz vairāk par dziedāšanas noslēpumiem, kā arī kopīgi apgūt divas dziesmas, kas vēlāk, instrumentu pavadībā, tiks atskaņotas koncerta noslēgumā.

Īpašs vakara viesis būs arī  pr. Andris Kravalis, kurš mums pastāstīs par Žēlsirdībai veltītā gada nozīmi Baznīcā, kā arī vakara gaitā – pēc koncerta – kopā ar citiem priesteriem kalpos biktskrēslā tiem, kas vēlēsies izdzīvot Gandarīšanas sakramentu vai vienkārši parunāties par saviem jautājumiem.


 


KONCERTA PROGRAMMA

18:00

Tradicionāla Ziemassētku dziesma “The Boars Head Carol”
Ēriks Ešenvalds (1976) “O salutaris Hostia”
Sergejs Rahmaņinovs “Bogoroditse Devo raduisja”
Josef Karai (1996) “Personenthodie” (ar tamburīnu)
Tradicionālā īru dziesma “Dannyboy”

Flautu trio skaņdarbi

Austriņa(1976) “Svētceļnieku dziesma”
Ieva Alenčika (1982) trīs dziesmas no cikla “Moonlight” Moonlight, Kamate Tai E, Kaliana
Emīls Dārziņš “Šūpuļa dziesma”
Passerau (1509-1547) madrigāls “Illestbeletbon”
AdrianoBankjeri (1568-1634) madrigāls “Contrappuntobestialealla mente”
Krievu sakrālā Ziemassvētku dziesma “Etanoč”
Austriešu tautas dziesma “Viss kluss” ( ar metalofonu)
W. J. Kirpatrik (1832 – 1921) arr. Luar “Tur betlēmē silītē” (blokflautas solo Zane Jurēvica)
Zviedru Ziemassvētku dziesma arr. Luar “Dus saldā mierā Betlēme” (vijoles solo Agate Burkina)
Francis Grūbers arr. Luar “Klusa nakts, svēta nakts”

 

 


VAKARA NORISE  Tas iecerēts kā vienkāršs un sirsnīgs Adventa trešās svētdienas (Gaudete) vakars, kurā mūzikas skaistums mūs tuvinās Žēlsirdības – Dieva vispilnīgākās izpausmes – noslēpumam. “Par Dieva žēlsirdību es dziedāšu…” (Ps 89, 2)

16:00 LUAR vadīta meistarklase (* priekšzināšanas mūzikā nav nepieciešamas – aicināti visi!)

– tējas pauze (* var paņemt līdzi nelielu cienastu tējas pauzei)

17:30 pr. Andra Kravaļa uzruna par Žēlsirdības gada nozīmi Baznīcā

18:00 KONCERTS klostera kapelā

20:00 Žēlsirdības vakars

– grēksūdzes iespēja, sarunas ar priesteriem par svarīgiem jautājumiem

 


 

KĀ ATRAST KLOSTERI?

Ieskaties šeit!

 

KAS JĀŅEM LĪDZI?

Aicinām paņemt līdzi nelielu dāvaniņu, kas Ziemassvētkos aizceļos pie kādas no trūcīgajām Ķīpsalas un Pārdaugavas ģimenēm, lai to iepriecinātu (tie var būt saldumi, higiēnas preces utml.) Žēlsirdība – tā ir mīlestība darbībā!

 

 


VOKĀLAIS ANSAMBLIS  LUAR

Luar tulkojumā no galīsiešu valodas nozīmē “mēness gaisma”. Kāda sena leģenda vēsta, ka jauna meitene pilnmēness naktī jūras krastā dziedāja dziesmu par mīlu, par sapņiem, par laimi, līdz iebrida tāltālu jūrā līdz pašam Mēnesim. Esot pilnmēness naktī pie jūras, vēl šodien var dzirdēt meitenes dziesmu par mīlu, par sapņiem, par laimi.

Vokālais ansamblis LUAR ir koncertējoša apvienība, kura klausītājiem piedāvā dažādas, īpaši izmeklētas kompozīcijas a capella dziedājumā, izmantojot skatuvisko šarmu, saglabājot klasiskās dziedāšanas tradīciju. LUAR sadarbojas ar profesionāliem mūziķiem un komponistiem.Slide1

LUAR savu darbību uzsācis 2009. gada septembrī. Vokālajā ansamblī muzicē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Mūzikas skolotāju nodaļas studenti, absolventi un docētāji:

Justīne Paupere  (soprāns), Ilona Dzērve (soprāns), Agate Burkina (soprāns), Ieva Alenčika (alts), Madara Stupele (alts), ansambli vada Liene Batņa (alts), 2015. gada sezonā mums pievienojās Zanda Mališeva (soprāns)  un Laura Arāja (alts).

Vokālā ansambļa repertuārā ir skaņdarbi no renesanses laika līdz mūsdienu sakrālām un laikmetīgām kompozīcijām, pārstāvot Fr.Bukharta, Dž. B. De Palestrinas, P.Dambja, D.Brenclay, Austriņas, I. Alenčikas, R. Dubras, Ē. Ešenvalda, Stivriņas un citu komponistu oriģinālkompozīcijas, kā arī dažādu tautu dziesmu apdares un skaņdarbu pārlikumus pašu veidotās aranžijās.Slide1

 

Kolektīvs ir koncertējis Latvijā, Vācijā  un Spānijā. 2012.gadā LUAR piedalījiās 45. starptautiskajā koru konkursā Tolosā (Spānija).

 


LUAR var noklausīties:


 

FLAUTU TRIO “SVĪRES”

Slide1Flautu ansamblī “Svīres” muzicē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas absolventes: Santa Stalidzāne, Madara Behmane un Zane Jurēvica. Aizsākušas radošus meklējumus mūzikā, cenšoties parādīt flautas neirobežotās iespējas, savas balss iespējas, kā arī pieņemot izaicinājumus un apgūstot jaunus instrumentus – vargana, ukuleļu, pūšamistrumentu spēli,u.c., tos kopā sintezējot.

Repertuārs ir plašs – sākot ar klasisko mūziku, tautasdziesmu un populārās mūzikas apdarēm – un beidzot ar oriģinālmūziku. Meitenes kopā ir muzicējušas daudzu gadu garumā dažādos sastāvos, kā arī kopīgi dziedot jauniešu korī “Kamēr”.

Notikumu kalendārs
 aprīlis 2021
MTWTFSS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)