Lurda – pie mums Ķīpsalā

Lurdas Dievmātes svētku vakarā – 11. februārī mūsu klosterī notika aizlūgumu Svētā Mise par slimniekiem un cilvēkiem, kuri cīnās ar atkarībām. To celebrēja pr. Aleksandrs Stepanovs, kurš homīlijas laikā atgādināja Lurdas notikumu vēsturi, kā arī skaidroja Slimnieku Sakramenta būtību.IMG_0333m

Marija vienmēr izvēlas tieši vismazākos un nabadzīgākos, kuriem atklājas. Bieži atklāsmju laikā viņu ir redzējuši bērni, kā tas notika Lurdā. Bernadete Subirū bija nabadzīga 14 gadus veca meitene ar vāju veselību. Viņas ģimene bija nonākusi nopietnās finansiālās grūtībās. Nabadzības un biežās slimošanas dēļ Bernadete bija iekavējusi katehisma mācības – salīdzinājumā ar citiem bērniem, kas gatavojās Pirmajai Svētajai Komūnijai, viņai bija jau 14 gadi. Tomēr, ieraugot Dievmāti, kas viņai atklājās grotā, Bernadete intuitīvi sajuta rožukroņa lūgšanas lielo spēku. Vēlāk viņa stāstīja par šo notikumu:

Pat bez domāšanas, ko es daru, paņēmu rokās rožukroni un nokritu ceļos. Jaunava apstiprinoši man pamāja ar galvu un pati paņēma rokās rožukroni, kas nokarājās pār viņas labo roku. Kad centos uzsākt lūgšanu ar krusta zīmi, mana roka bija kā paralizēta – es nevarēju to pielikt pie pieres, kamēr Jaunava neizdarīja to pašu. Jaunava man ļāva turpināt lūgties vienai – viņa gan pārvietoja pirkstos sava rožukroņa zīlītes, bet neizteica lūgšanas vārdus, vienīgi katra noslēpuma beigās pievienojās “Gods lai ir…” lūgšanai.

Uzticoties Bernadetes liecībai, ka Marija lūdzas ar mums ikreiz, kad rokās ņemam rožukroni, pirms Svētās Mises uzticējām Dievam daudzos nodomus, lūdzoties tieši šo lūgšanu. Lūgšanai ir pārveidojošs spēks. Nereti mēs, māsas, tiekam iepriecinātas ieraudzīt šo lūgšanu augļus. Šajās dienās saņemām vēstuli no Anitas:

Pateicos Dievam un jums, mīļās māsas, kādu laiciņu atpakaļ  lūdzu jums aizlūgt par savu brāli, kurš bija lielā alkohola atkarībā. Tagad būs jau vairāk par gadu, kā brālis nav lietojis alkoholu.

Pateicība Dievam par visām žēlastībām, kuras Viņš mums dāvā caur Bezvainīgo Jaunavu! IMG_0326m

 

 

Ejiet pie Viņas – jūs, kurus skārusi materiālā nabadzība, kas esiet neaizsargāti dzīves grūtību un cilvēku vienaldzības priekšā. Ejiet pie Viņas – jūs, kas dzīvojat skumjās un kas cīnāties ar kārdinājumiem. Ejiet pie viņas, visi slimnieki un cilvēki ar īpašajām vajadzībām, jūs, kas Lurdā esiet īpaši gaidīti un cienīti kā Kristus Miesas locekļi, kuri cieš. Ejiet pie Viņas un saņemiet sirds mieru, spēku ikdienas pienākumos, prieku upuros, kurus jūs nesiet. ~ Pāvests Pijs XII

 

Svētā Bernadete mūs iedrošina:

Marijai nebija kādas citas Marijas, uz ko balstīties… Ak, laimīga tā dvēsele, kas pratusi atrast Viņas patvērumu, šo paspārni! Nav nekādu bēdu, nekādu nepatikšanu, ne baiļu, no kurām nevarētu atpūsties, patveroties šajā mātišķajā Sirdī un sakot tai: tā nu tas ir – es esmu noguris, es nezinu vairs, ko iesākt, kā turpināt savu ceļu… Mana Māte, es atpūšos Tevī! ~sv. Bernadete

10993471_389722684544031_2189144060218734431_n

Notikumu kalendārs
 augusts 2020
MTWTFSS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)