Dārza svētki kopā ar zupas virtuves apmeklētājiem

7Zupas virtuve trūcīgajiem Ķīpsalas iedzīvotājiem mūsu klosterī darbojas jau kopš 2009. gada, tomēr pēdējos divos gados mūsu kalpojums ir paplašinājies, pateicoties labdaru – Fonda „Ziedot.lv” un „Borisa un Ināras Teterevu fonda” atbalstam.10

Šajā sezonā no oktobra līdz maijam siltu ēdienu saņēma vairāk kā 100 cilvēki no tuvējās apkaimes, māsas palīdzēja ar pārtikas pakām arī 18 ģimenēm. Zupas virtuve tika organizēta 3 reizes nedēļā, un mūs apciemoja trūcīgi cilvēki, invalīdi un atkarīgie, kuriem bija ļoti nepieciešama šāda veida palīdzība. Tā bija iespēja gan mums, gan viņiem iepazīties tuvāk un sadraudzēties. Šķiet, ka šis atbalsts zupas virtuves apmeklētājiem bija ļoti nepieciešams un tika novērtēts, jo ik reiz viņi izteica pateicību par saņemto ēdienu. Centās arī paši mums palīdzēt – ar prieku iesaistoties  klostera dārza un Ķīpsalas apkārtnes sakopšanas darbos.

6Tuvojoties zupas virtuves darbības pārtraukumam vasaras mēnešos, 24. maijā  māsas kalpones aicināja kaimiņus, kuri apmeklēja zupas virtuvi, uz Dārza svētkiem, lai sadraudzībā tiktos un priecātos, par kopā paveikto. Māsu pagalmā pulcējās gan kaimiņi, gan draugi no Betlēmes mājas, kurā palīdzību ir atraduši daži atkarīgie. Pasākumam māsas bija sagatavojušas daudz zupas un dažādas uzkodas, savukārt puiši no Betlēmes Žēlsirdības mājas uz grila sacepa desiņas, un tā svētki varēja sākties. Kaimiņi, draugi un mēs dalījāmies par piedzīvoto šajā laikā, kā arī vienkārši priecājāmies par iespēju būt kopā.

Mūsu īpašais viesis – dziedātājs Jānis Kurševs svētku kulminācijā uzstājās ar mini-koncertu, aicinot visus pacelt sirdis uz debesīm, lai slavētu Dievu. Pēc koncerta Gunta, viena no Bētlemes mājas iemītniecēm, kas šobrīd jau ir pabeigusi rehabilitācijas programmu un atradusi darbu, stāstīja savu liecību par izkļūšanu no alkohola atkarības. Gunta uzsvēra, ka šobrīd viņas dzīve strauji mainās. Viņa gatavojas kristībām. Ikdienā viņai palīdz apziņa par Dieva klātbūtni, tāpēc bieži viņa savā nodabā dziedot  savu mīļāko dziesmu „Dievs ir ļoti, ļoti labs”. Šo  dziesmu noslēgumā arī visi kopā nodziedājām, Dievam par godu, lai izteiktu savu pateicību un prieku par Viņa labumu.

Savukārt māsa Inese Ieva kaimiņiem un mums visiem atgādināja, ka Dievs mūs tiešām ļoti, ļoti mīl, jo ir ļoti, ļoti labs Tēvs, kurš par mums rūpējas ik brīdi. Tāpēc Dārza svētkus noslēdzām ar kopīgu lūgšanu Debesu Tēvam: „Tēvs mūsu, kas esi Debesīs…” . Lai pateicība par visu Dievam un cilvēkiem, kuri mums ļauj piedzīvot labo!

m. Anete

Bildes (10) >>

kopgalds logo_OK11231396_526369050790164_1772748721_alejupielāde

Notikumu kalendārs
 oktobris 2020
MTWTFSS
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)