Projekta „Kopgalds” noslēguma pasākums

Unbenannt1bildes (19) >>

9. jūnijā Ķīpsalā, māsu Kalpoņu klostera dārzā, notika ikgadējais Kaimiņu svētku pasākums. Tajā mīļi tika gaidīti visi klostera zupas virtuves dalībnieki, kuri 2012./2013. gadā projekta „Kopgalds – siltas maltītes atbalsts” ietvaros bija saņēmuši atbalstu.

Šogad svētki no visiem iepriekšējiem atšķīrās ar to, ka pasākumā piedalīties bija aicināti arī „Betlēmes žēlsirdības mājas” iemītnieki. Vakara gaitā puiši dalījās ar savu dzīves pieredzi un liecināja, kā ar Dieva žēlastības palīdzību un ticīgas kopienas atbalstu viņiem ir izdevies atbrīvoties no narkomānijas, azartspēļu un alkoholisma atkarībām. Tiem Ķīpsalas iedzīvotājiem, kas ik dienas nāk pie māsām saņemt siltu zupu, bija ļoti svarīgi dzirdēt šādas liecības, jo problēmas, ar kādām viņi saskaras ikdienā, un vide, kādā dzīvo, ir līdzīga tai, no kādas nāk „Betlēmes mājas” puiši.

Tiem, kuri nonākuši dažāda veida atkarību gūstā, dzirdētās liecības bija kā stiprinājums un arī cerība, ka jebkuru atkarību ir iespējams uzveikt. Par to liecināja arī kāds 25 gadus vecs puisis, kurš pats nāk no Ķīpsalas, bet tagad dzīvo „Betlēmes mājas” kopienā. Savā laikā, dzīvojot Ķīpsalā, viņš bija dziļā alkohola un narkotiku atkarībā. „Neraugoties uz visu, es toreiz sapratu, ka esmu vēl jauns un varu dzīvē sasniegt daudz vairāk, ka varu dzīvot normālu dzīvi. Tajā pat laikā es neredzēju nekādu izeju. Apkārtējā vide un draugi man nevarēja palīdzēt iziet no atkarības, jo visapkārt valdīja alkoholisms,” stāstīja jaunietis. Kādu dienu viņš bija lūdzis Dievu, lai Kungs viņam palīdz, un pēc neilga laika pavērās ceļš uz „Betlēmes žēlsirdības māju”. Tagad viņš ar brīnišķīgu smaidu liecināja, ka ir iespējams mainīt savu dzīvi un atbrīvoties no atkarībām, tikai pašam ir jāvēlas būt brīvam – tad ar Dieva žēlastību un citu ticīgo brāļu un māsu palīdzību daudzas lietas dzīvē mainās. Tā bija tikai viena no brīnišķīgajām liecībām, kuras dzirdējām šajā vakarā.

Vakara gaitā neiztikām arī bez gardas zupas un grilētām desiņām. Kaimiņu svētkus noslēdzām ar dziesmām, kopīgu pateicību Dievam par saņemtajām žēlastībām un cerību, ka nākamgad tiksimies atkal.

Vēlamies izteikt sirsnīgu pateicību Borisa un Ināras Teterevu fondam un nodibinājumam „Fonds Ziedot” par sniegto atbalstu Ķīpsalas zupas virtuvei, kuras ietvaros māsas varēja izsniegt vairāk kā 2000 zupas porciju trūcīgajiem tuvējās apkaimes iedzīvotājiem, tostarp atbalstot ģimenes ar bērniem.

Notikumu kalendārs
 augusts 2020
MTWTFSS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)