Adventa un Ziemassvētku laiks Ķīpsalā

Jau kopš oktobra, pateicoties Teterevu fonda un fonda “Ziedot” atbalstam, māsu kalpoņu klosterī darbojas zupas virtuve. Ir kļuvis tik ierasti, ka ik pirmdienu, trešdienu, piektdienu (plkst. 19:00-20:00) ikviens, kuram ikdienā ir grūti nodrošināt sev un ģimenei pat pamatvajadzības, te var nākt un saņemt siltu zupu un sviestmaizes. Laikam kļūstot dzestrākam, pievienojas arvien jauni un jauni apmeklētāji. Dažiem ir tik grūti lūgt palīdzību, tomēr apstākļi piespiež…

IMG_0207 IMG_0214 IMG_0219

Šogad, pateicoties fonda “Ziedot” atbalstam, varam palīdzēt, izsniedzot arī pārtikas pakas maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, kurās ir vairāki bērni, personas ar invaliditāti. Šobrīd šāda veida palīdzībai ir pieteikušās jau 15 ģimenes un vientuļi dzīvojoši pensionāri no tuvas un nedaudz tālākas apkaimes. Vairākām ģimenēm, izvērtējot patiesās vajadzības, varam palīdzēt regulāri – reizi nedēļā, citām – nedaudz retāk.

Ziemassvētku vakars Ķīpsalas ģimenēm

Adventa un Ziemassvētku laiks mums solās būt īpaši darbīgs, arī gatavojot Ziemassvētku vakaru trūcīgajiem Ķīpsalas iedzīvotājiem, kuri ikdienā apmeklē mūsu zupas virtuvi. Tas notiks 30. decembrī plkst. 19:00 un kā parasti pulcinās kā pieaugušos, tā bērnus no mūsu tuvākās apkaimes. Arī šogad aicinām atsaukties brīvprātīgos, kuri vēlētos iesaistīties šajā svētīgajā darbā! Sīkāka informācija un pieteikšanās pa tel 27868494 vai rakstot [email protected]

Meklējam brīvprātīgos!

Mums ļoti noderētu palīdzība gan vakara sagatavošanas darbos (dāvaniņu noformēšanā, svētku galda saklāšanā), gan vakara gaitā (viesu uzņemšana, apkalpošana, dāvanu dalīšana, rotaļu vadīšana bērniem). Tu vari atbalstīt šo kalpojumu trūcīgajām ģimenēm arī finansiāli vai arī ziedojot noderīgas mantas (gan dāvaniņām bērniem (piem., kārumi, spēles, kancelejas piederumi), gan ikdienas vajadzībām (piem., sveces (jo daudziem dzīvokļos ir atslēgta elektrība), zāles (ibumetīns, vitamīni uc.), ķiplokus, gultas veļu, apavus un drēbes (īpaši – vīriešu)).

Jau svētdien (8.decembrī) māsas kopā ar jauniešiem dosies apmeklēt tuvākās ģimenes, lai tuvāk iepazītos un uzlūgtu tās uz šo īpašo Ziemassvētku vakaru. Mājas vizītes kalpos arī patieso sociālo vajadzību iepazīšanai un izvērtēšanai, kā arī lai nestu mums blakus dzīvojošajiem cilvēkiem cerību un gaismu, kas mums visiem tik ļoti ir nepieciešama ikdienā!

Lai mums visiem Adventa laiks norit svētīgi – sirdi atverot gan Dievam, gan cilvēkiem, kuri ir mums blakām!

Notikumu kalendārs
 septembris 2022
MTWTFSS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
T. Honorāta vārdi:
„Cilvēks, kuram ir dzīva ticība un dedzīga mīlestība, visur saskata Dieva mīlestību, Viņa spēku un gudrību.”
Sv. Francisks:

“Mēs esam solījuši lielas lietas, un vēl lielākas ir solītas mums; pildīsim vienas un ilgosimies pēc otrām. Bauda ir īsa, bet sods mūžīgs; ciešanas ir nelielas, bet godība nebeidzama; daudz ir aicinātu, bet maz izredzētu, atmaksa ir visiem.”– Toms no Čelano, Dzīves apraksts, II (2C 191)